divendres, 12 d’abril del 2013

Funcionalitats

He estat pensant una mica en les funcionalitats que vull que tingui el termostat i faré un resum de les que crec interessants:

Control de temperatura extetior: Aquest cas és interessant si a 1 o 2 hores vista hi ha una caiguda important de temperatures i volem avançar l'activació de la caldera. Aquest avís arrivaria mitjançant SMS o email (em decanto més cap el segon)

Control via webapp: Com vaig dir, crec que és la millor manera per poder exterioritzar el control del termostat, no dependre de cap sistema, tot en php/python/html/etc per tant de pujar, baixar i/o programar el nostre termostat.

Configuració: La idea és que no es tingui que accedir per ssh per realitzar qualesvol tipus de configuració, ni connectar pantalles ni res per l'estil, l'aparell ja tindrà una pantalla i aquesta ha de ser suficient per interactuar amb l'usuari, realitzar un sistema mínim de menús per poder mostrar per pantalla, però... com ens movem per ells?

Interactuar fisicament: Per poder interactuar físicament amb el termostat no vull implementar més de dos botons (potser un tercer de resset) i per tant amb aquests 2 s'ha de poder interactuar amb el sistema. Un click, dos clicks, mantenir apretat i mantenir apretat els 2, en total 7 convinacións possibles, crec que suficients, ja veurem a l'hora de la veritat

Informació: Quina informació ens ha de mostrar la pantalla? En temps de repòs indicarem simplement la temperatura, possiblement humitat si la podem medir i temperatura exterior, mitjançant qualsevol servei online que ens dongui aquesta dada. Altre informació a poder mostrar, segurament per menus, seria la IP de la xarxa a la que ens hem conectat, per tant de no tenir que fer un scan de IPs a la xarxa, al igual que la MAC, tant de la wifi com de la ethernet.

Connexió: Ja he donat la pista, ethernet perquè la porta integrada la Raspberry i Wifi per independitzar-la del wifi, el més possible és que el router no sigui al costat de la toma del termostat.

Aquestes son les coses que em passen pel cap, ja aniré profunditzant en cada tema, i en el del menú, crec que s'ha de mirar per poder fer un menú còmode de moure's, tot i que no veig que requereixi gaires nivells, evidentment amb 2 botons no es poden fer configuracions com IP i altres que requereixin una entrada alfanumèrica.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada